UTRECHT. COURTYARD

Voor opdrachtgever SKEPP hebben we in bouwteamverband het afstandelijke zakelijke voorplein bij The Courtyard Building in Utrecht getransformeerd naar weelderige, lommerrijke verblijfsplek. De reeds aanwezige bomen in gemetselde bakken dienden als uitgangspunt voor de transformatie, waarbij het strakke kader van de bakken op veel plekken is doorbroken om beplanting ook naar maaiveld te brengen. Hierdoor is het groene oppervlak op de daktuin zeer sterk vergroot. De eentonige beplanting is omgevormd naar een attractieve beplanting waarin seizoensbeleving voorop staat.

PROJECTDETAILS

In opdracht van
SKEPP

In samenwerking met
Roy Binneveld (SKEPP)
Rachel Santegoets (SKEPP)
Patrick Ruijzenaars (Ruijzenaars landscapes)
FloraNova (uitvoering)

Ontwerp
2015

Uitvoering
2015 – 2016